Avbytare: Carl Odell, Hampus Olsson, Douglas Christensen, Ernad Crnojevic och Sebastian Grönberg.

Hampus Olsson ut - Vasko Mitrovic in 45 min
Jonathan Bergeling ut - Carl Odell in 78 min
Vasko Mitrovic ut - Hampus Olsson in 81 min

MATCHKOMMENTARER
En poäng i återkomsten av division 4 mot en av seriefavoriterna. ÖT Smygehuk kom till spel med inte mindre än 7 nyförvärv i truppen. Även 7 spelare saknades pga skador/studier. Medelåldern i truppen låg på dryga 23 år där 3 spelare med "juniorålder" deltog. Solen strålade över Smygehamns IP och det kunde inte bli mycket bättre väder den 9:e april. Vi väntade oss en tuff match då Bjärred ifjol slutade på en fin 3:e plats i division 4 och förlorade endast 2 matcher.
ÖT Smygehuk inleder piggt och i den första minuten får vi en frispark från 20-25 meter. Johan Hellström stegar upp och skjuter ett skott som målvakten räddar. Efter de första inledande 5 minuterna blir det mer och mer Bjärred utan att det skapas målchanser. I den 17:e minuten slår Bjärred ett inlägg från vänster som hamnar mitt emellan målvakten Joel Gustafsson och försvararen Joel Jakobsson och lite brist i kommunikationen ger ett bra läge för en Bjärredspelare som smiter mitt emellan och lobbar in 0-1 över en chanslös Joel Gustafsson. I mitten på halvleken hårdnar spelet och ett par varningar delas ut. I den 33:e minuten byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Hampus Olsson. Det har varit en hyfsat jämn första halvlek som slutar 0-1 med mycket spel runt mittplan och inga målchanser alls.
I paus går Hampus Olsson ut och in kommer Vasko Mitrovic igen. ÖT Smygehuk kommer ut som ett nytt lag till den andra halvleken och vi visar att vi är på hugget direkt. Gustav Lindquist vinner en tuff duell på mittplan och får fram bollen på högerkanten till Jonathan Bergeling som stoppas bryskt och vi tilldöms frispark. I den 46:e minuten lyfter Johan Hellström in en frispark mot bortre stolpen där en Bjärredförsvarare försöker nicka bort. Bollen hamnar hos Oliver Wilson vid straffpunkten och Jonathan har ryggen mot mål och spelar bollen snett bak till Thom Nilsson som från 20 meter får på en praktträff och bollen far upp snyggt i det vänstra krysset och utjämnat till 1-1. Detta var Thoms 1:a seriemål någonsin för ÖT Smygehuk FF. ÖT Smygehuk fortsätter försöka trumma på framåt och förutom en jobbig 5 minutersperiod där Bjärred har 6 raka hörnor så tar vi över matchen något men målchanserna uteblir. Matchen böljar fram och tillbaka igen och i den 70:e minuten kontrar Bjärred snabbt när man kommer fram på högerkanten och man slår ett inlägg som lite turligt går förbi alla mot bortre där en ensam Bjärredspelare tar ner och placerar in 1-2. Kalldusch. Nu skulle jakten på en kvittering inledas. I den 74:e minuten skarvar Oliver Wilson snyggt fram mot Vasko Mitrovic som kommer fri men från dålig vinkel och målvakten kan rädda. I den 75:e minuten kastar Vasko Mitrovic ett långt inkast som Jonathan Bergeling vinner i luften och efter Jonathans panna tar bollen på en utsträkt Bjärredarm och domaren blåser och pekar korrekt på straffpunkten. Emir Rozajac stegar fram och slår en hård straff som målvakten är på något men bollen far in i nät fram till 2-2. Detta var Emirs 1:a seriemål i år. I den 77:e minuten slår Bjärred en hörna där till sist en forward blir fri och skjuter men bollen tar i översidan av ribban. I den 78:e minuten byts en slutkörd Jonathan Bergeling ut och in kommer Carl Odell. I den 81:a minuten går Vasko Mitrovic ut och in kommer Hampus Olsson. Med några minuter kvar gör Joel Gustafsson en fantastisk räddning och räddar poängen. Matchen slutar 2-2 där vi visar att hårt jobb lönar sig! Alla kämpar på bra och vi gör en fin laginsats. En poäng är en poäng och nu bygger vi vidare på detta.
I nästa match väntar BK Höllviken på Höllvikens IP på fredagen den 15:e april klockan 19:00.